plattegrond.jpg

De doelstelling van de stichting is het bevorderen van onderwijs voor meisjes in Afghanistan.

b_150_100_16777215_00_images_2006-voorbereidingen_herat_06.jpgIn Afghanistan gaan meer dan een miljoen meisjes nog niet naar school. Deze achterstand is ontstaan door dertig jaar oorlog en geweld.
Ook was het voor hen jarenlang verboden naar school  te gaan.  Maar juist voor meisjes  is onderwijs heel belangrijk, niet alleen voor hun eigen maatschappelijke ontwikkeling, maar ook voor de opvoeding en de gezondheid van hun kinderen.
Maar dat is niet het enige. Onderwijs is ook een recht voor ieder kind, zoals is vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Een van de milleniumdoelen is dan ook dat in 2015 alle kinderen in alle landen basisonderwijs volgen.

 

Met de afronding van het schoolgebouw eind 2016 is de doelstelling van de stichting bereikt. Vanaf dit moment krijgen tussen 800 en 1000 meisjes les krijgen in een goede, hygiënische en veilige leeromgeving. Het nieuwe schoolgebouw is een geweldige impuls voor Herat, in het bijzonder de dorpjes rond Qasr-e Anbia. In deze dorpen kan nu in bijna elk huis iemand lezen en schrijven. Iets dat enkele jaren geleden nog als een zeldzaamheid gold. De mensen van Herat krijgen daarmee invloed op hun eigen ontwikkeling en vooruitgang“.