DSC01092c.jpg
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'http://www.schoolvoorherat-nl.nl03.members.pcextreme.nl/beheer/data/upimages/kaart-afghanistan1.jpg'
There was a problem loading image 'http://www.schoolvoorherat-nl.nl03.members.pcextreme.nl/beheer/data/upimages/kaart-afghanistan1.jpg'

De  stichting  Bouw  een  School  voor  Herat  werkt  sinds  2004  aan  een  meisjesschool  in  de woestijn, vlakbij de stad Herat. Vanaf het begin heeft het project brede steun gekregen uit de Beekse gemeenschap. Vanaf 2006 kwam het project in een stroomversnelling. Op advies van een comité van aanbeveling is onderzoek gedaan naar de lokale omstandigheden, veiligheid, lokaal draagvlak en de haalbaarheid voor het plan. Én …., met succes! In 2008 werd de grond voor de school aangekocht en is in 2009 gestart met fase 1, het basisschool gedeelte. Vanaf de oplevering eind 2009 krijgen momenteel 400 meisjes per dag goed onderwijs in een fijn en veilig gebouw.  Met  de  realisatie  van  fase  2  kan  het  leerlingaantal  verdubbeld  worden  en  tevens gewerkt worden aan volwassenen educatie. Realisatie van fase 2 is onze doelstelling voor 2012!

Veiligheid in de provincie Herat
De provincie Herat ligt in het westen van van Afghanistan. Wat de Taliban betreft is het een veilig gebied, de Taliban heeft hier geen   geen invloed. Het grootse gevaar in dit gebied is diefstal, gijzeling van rijke Westerlingen, onderlinge ruzies tussen families.
Juist omdat het een rustige provincie is komt ze zelden in het nieuws.

kaart-afghanistan1.jpg

Basisschoolgedeelte op 26 dec. 2009 geopend!

De waarnemend minister van onderwijs van Herat heeft op 26 dec. in aanwezigheid van een groot aantal belangstellenden uit de streek de school geopend! Vanaf 1 maart zullen duizend  meisjes uit deze regio waarvoor deze school gebouwd is en wordt, volgens een bepaalde roosterindeling zoveel mogelijk naar school gaan. De tweede fase van de bouw zal bestaan uit de verdere uitbouw van dit schoolgebouw dat nu nog veel te klein is voor al deze meisjes.